Kas jāzina par matu kopšanu!

 Šampūna galvenā funkcija ir attīrīt matus. Attīrīt tos no putekļiem, ieveidošanas produktiem un liekajām taukvielām. Mazgājot matus ar šampūnu, tas atver mata zvīņas un izmazgā zem tām.
  Šampūni iedalās divās lielās grupās: caurspīdīgi želejas veida šampūni un pienveida, biezākas konsistences šampūni. Baltie/biezākie šampūni ir paredzēti matu intensīvākai barošanai, savukārt caurspīdīgie želejas veida izskata šampūni ir paredzēti, lai matus nenoslogotu un tādējādi piepaceltu mazliet vairāk pie saknēm.
Kondicionieris paredzēts ikdienas lietošanai. Pēc katras matu mazgāšanas reizes obligāti ir jālieto kondicionieris, lai aizvērtu mata šūnas/zvīņas un pasargātu tos no sašķeltiem, trausliem un sausiem galiem.  Kondicionieris matus padarīs vieglāk ķemmējamus un vijīgākus, jo matu zvīņas būs aizvērtas, tādējādi matu gali nepīsies kopā un būs viegli ķemmējami.

Matu maska ir kā extra solis, kuru nav nepieciešams lietot ikdienā. Maska jālieto 1-2 reizes mēnesī un matos tā jātur 5-7 min. Tā matiem sniegs papildus mitrināšanu un barošanu. Biežāk masku nav ieteicams lietot, jo tā vienkārši tiks nelietderīgi izšķērdēta. Mats produktu uzsūc tik daudz,  cik tam ir nepieciešams, pārējais paliks vienkārši neiestrādāts/neuzsūkts matā, tāpēc nav jēga maskas lietot biežāk vai turēt tās ilgāk par ~10 min. 

Nekad nelieto šampūnu vienu pašu!  Lai pasargātu matus no bojāšanās, ikdienas mazgāšanās reizēs lieto kondicionieri un mēnesi reizi/ divas veltī laiku arī biezākai matu maskai.


***
Šos šķietami ikdienišķos un saprotošos padomus man atgādināja Wella International Studio matu meistari. Tāpēc nolēmu arī Jums atgādināt šīs primitīvās, taču ļoti svarīgās lietas, pareizai matu kopšanai.  Paldies  Wella International Studio par iespēju būt kopā ar jums lieliski noorganizētā pasākumā!

Vai tu vienmēr lieto matu kondicionieri pēc matu mazgāšanas?
Cik bieži tev sanāk lieto matu masku? (Teikšu godīgi, ka es noteikti kādas 3/4 reizēs mēnesi to biju darījusi, ieklausoties speciālistos- vairāk tā nedarīšu un pieturēšos pie vienas-divām reizēm mēnesī).




Neaizmirstamu nedēļas nogali vēlot,
Santa

7 komentāri

  1. Kāds foršs un atgādinošs raksts, Santu! :)
    Kondicionieri lietoju pēc katras mazgāšanas reizes matu galos. Matu masku aptuveni reizi mēnesī, jo ļoti bieži par to piemirstu - un re kā, laikam pat labi, ka tā! :)

    www.callmemaddie.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pareizi?! :) Es ar par tādām šķietami vienkāršām un šķietami pašsaprotamām lietām biju piemirsusi.

      Jap, matu maska ir vairāk koncentrēta savā sastāvā nekā kondicionieris, tāpēc tā nav jālieto ikdienā. Mats vienkārši nespēj sevī uzsūkt tik daudz lieka produkta. :)

      Dzēst
  2. Es kondicionieri nelietoju katru reizi kā balzama formāta, jo dažkārt tas pārāk noslogo manus matus, tāpēc pēdējā laikā lietoju tikai šampūnu un tad iesmidzinu matos pūšamo kondicionieri :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mjam, tev kā īsu matu īpašniecei tā arī varētu būt. :) Vīrietis, kurš atgādināja šīs primitīvās lietas matu kopšanā teica, ka 8-10 cm gari mati vēl var patši par sevi parūpēties, tad kad tie jau ir garāki, tad var sākt tos kopt daudz intensīvāk. :)

      Dzēst
  3. Kad biju Matrix seminārā, stāstīja, ka maska jālieto katru trešo mazgāšanas reizi. Ar maskām aizraujos reti, varbūt reizi gadā nopērku, man vairāk patīk ātrās iedarbības maskas-kondicionieri, kas jāpatir matos ļoti īsu laiku.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu tā apmēram arī varētu sanākt (1 reize/divas) mēnesī. Cik bieži, kurš matus mazgā :D

      Arī es ar maskām aizraujos reti, patīk ātras iedarbības kondicionieris un ja jūtu, ka ir nepieciešamība, tad iesmidzinu arī kādu pūšamo/neizskalojamo kondicionieri. :)

      Dzēst
  4. Viss ir ļoti īsi un skaidri uzrakstīts. Kā arī ļoti pareizi!:)
    Matu masku lietoju tieši reizi divās nedēļās, jo slinkums :D Pārbarot matus arī nav labi, jo no tā viņu stāvoklis var arī pasliktināties! Nesen runāju ar sievieti, kura prasīja padomu bojātu matu kopšanā. Viņa teica, ka lieto masku katru (!!!) mazgāšanas reizi. nav brīnums, ka matu gali jūtas slikti no tādām 'eksekūcijām'.

    AtbildētDzēst

Blog Archive