LONDON '16 Part I #SantaExplores #SantaExploresLondon

Pirmā diena! (14.04.2016.)

Šis bija mans pirmais ceļojums vienai. Šis bija man pirmais ceļojums ar lidmašīnu, šī bija pirmā "lielā" lieta, ko darīju viena pati, kur varēju paļauties tikai uz sevi, savām komunikācijas un orientēšanās spējām. Sapratu, ka mana komunikācija ir +8 un orientēšanās -10. Paspēju apmaldīties neskaitāmas reizes gan uz zemes, gan pazemes tuneļos, taču veiksmīgi ar visu tiku galā arī bez Google Map palīdzības un pirmās dienas gala punktā nonācu bez skrambiņām. Tiesa gan dienas beigās atviegloju sev prātu ar glāzi vīna.

Stansted lidostā pēc Londonas laika ielidoju ap plkst. 13.00. No lidostas ar National Express autobusu braucu gandrīz 2h, satiksme uz ceļiem bija neiedomājami saspringta. Bija sajūta, ka lielie, sarkanie divstāvu autobusi ir kā milzu vaļi, cenšoties izgrozīties pa Londonas ieliņām. Par autobusa biļeti samaksāju ~12,00 £, kas ir daudz!  Nākošreiz noteikti izpētīšu vairākas iespējas kā nokļūt no lidostas uz pilsētu. Lai vai kā nenožēloju šo izvēli, jo autobuss bija ļoti ērts. Šoferis savāca koferi, pats ielika bagāžas nodalījumā un tavā galapunktā izņēma to un izsniedza. Autobusā bija gaisa kondicionieris, ādas sēdekļi un pie visa man gadījās lieliska iespēja sēdēt pašā priekšā un izmantot abus solus. Divu stundu garumā baudīju lielisku skatu aiz loga komfortablā autobusā. (Biļetes ir iespējams nobukot arī oneline, kas ir lētāk un šādā veidā varēsi izvairīsies no stāvēšanas dzīvajā rindā un ietaupīsi sev mazliet laika.

Šinī dienā redzēju tikai pāris lietas- dažādas ēkas, (kuru nosaukumus nemaz nezinu), Buckingham palace, St. James Park,  Big Ben, Tower Bright (no tāluma). Teikšu godīgi, ka tad, kad esi uztraucies, nezinu uz kur pusi tev jādodas un telefona baterija ir 5%, ne vienmēr ir iedvesma un gribēšana vilkt ārā kameru, apstāties un uzņemt bildes. Mājās esmu atgriezusies ar ļoti maz bildēm, kas ir skumji, skatoties ar šīsdienas skatu uz dzīvi... bet tanī brīdī tiešām nebija ne prātā kaut ko iemūžināt. Viss, kas tobrīd man bija svarīgi-  nokļūt vietā, kur varu uzlādēt telefonu un atrast savu patvērumā pirms tumsas- ko es arī izdarīju! Yeyy.

Man gadījās saskarties tikai ar pozitīviem un ļoti atvērtiem cilvēkiem. Neviens neatteica palīdzību un padomu. Visi mani uzrunāja par "Darling", kas man lika sajusties ļoti īpašai.. līdz brīdim, ka sapratu, ka lielākā daļa cilvēku Londonā tā uzrunā gandrīz ikvienu pircēju un klientu. he 
Ceļoju ar rokas bagāžu RIMOWA koferi.  RIMOWA koferis burtiski atviegloja manu dzīvi! Tas ir ārkārtīgi viegls, kompakts un ērts, perfekti atbilst Ryanair rokas bagāžas izmēriem.  Bija vairāki vīrieši, kuri piedāvājās iecelt, izcelt un palīdzēt pārvietot koferi, taču jāsaka, ka tas bija tik viegls (arī ar manām lietām tajā), ka gribējās arī viņiem atteikt palīdzību. he Tieši šī kofera un firmas RIMOWA dēļ, kafejnīcā uzsāku sarunu ar pilnīgu svešinieku, kurš teica, ka daudz ceļo un ir nolēmis iegādāties RIMOWA koferi. Pavisam īsi izstāstīju viņam arī savus pirmos iespaidus par to. Kā plusus pieminēju dizainu, to cik tas ir viegls un gaumīgs, riņķojošos 360* ritentiņu, ar kuriem viņš jau bija pazīstams. Divi galvenie mīnusi, kuriem arī viņš piekrita bija rokturis un 50/50 atvēršanas "kabīne". Man personīgi nepatīk, ka koferis atveras šādā veidā, sadalot to divās vienādās daļās, tieši uz pusēm.  Es priekšroku dodu tādiem, kur vienā pusē ir liekās nodalījums un otrā mazāks. Proporcionāli tas būtu ~80/100. Ceru, ka sapratāt, ko domāju.



Par maniem piedzīvojumiem un redzēto otrajā/trešajā dienā varēsi lasīt jau pavisam drīz!
 #SantaExploresLondon
#SantaExplores


Iedvesmas bagātu dienu vēlot,
Santa







6 komentāri

  1. Gaidu nākamās daļas! :))

    AtbildētDzēst
  2. Forši, prieks par piedzīvojumu :) man Londona ir dikti mīļa, bet neko lētāku par Autobusu nedabūs ;) tā kā- 12£ ir minimums ko jātērē par nokļūšanu pilsētā :) un izkāpt sanàk gandrīz pie Bekingemas pils ;) tā ka uzreiz var sākt savu piedzīvojumu ar apskati :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kad nokļuvu Londonā nodomāju, ka tagad esmu tik stipra, ka visu varu!:D Es arī iemīlējos Londonā <3 Vismaz tajā, ko redzēju un piedzīvoju. Tagad arī man šī ir īpaša vieta. :)

      Es pirms braukšanas uz UK pajautāju cilvēkam, kas tur ir vietējais un viņš teica, ka salīdzinoši lēti nokļūt pilsētā ir ar EasyBus. (Un biļeti var nobukot tikai internetā).

      Dzēst
  3. Noteikti patīk lasīt par ceļojumiem un it īpaši ja tas ir tāds pirmais lielais ceļojums :) Izskatās, ka esi patīkami pavadījusi laiku Londonā :) Skaistas bildes!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Varēju izvērsties pat vēl plašāk, bet tas lai paliek citām reizēm. :)
      Paldies.

      Dzēst

Blog Archive