KĀ KOPT APZELTĪTAS VAI APSUDRABOTAS ROTASLIETAS?

Apzeltītas un apsudrabotas rotas ir ļoti trauslas, tāpēc, lai to virsma un pirmatnējais stāvoklis saglabātos pēc iespējas ilgāk par tām ir īpaši jārūpējas.

Apzeltītas vai apsudrabotas rotaslietas vienmēr uzliec pēdējās. Vispirms apģērbies, saposies, iesmaržojies un kā ķirsīti uz putukrējuma uzliec smalkos aksesuārus. Šis princis jāievēro arī kad atgriezies mājās- pirmais ko izdari ir noņem tas no kakla, pirkstiem vai roku locītavas un tikai tad sāc darīt visu pārējo, mājas uzkopšanas darbus vai zvilnēšanu dīvānā.

Neguli ar rotām un nelieto tās sporta aktivitāšu laikā.
Izvairies no ķīmiskiem elementiem, kas varētu sabojāt virsmu- smaržas, mājas uzkopšanas līdzekļi, matu lakas u.tml. Tāpat rotas jāuzpasē no  karstuma un pārlieku liela mitruma daudzuma, kā arī sāls un hlorēta ūdens.

Apzeltītas vai apsudrabotas rotaslietas,  būtu vēlams uzglabāt atsevišķā samta maisiņā vai kastītē, kur tās nav saskarē ar citām rotām, kas tās varētu saskrāpēt vai sapiņķerēt.

Tā kā šie ir mīksti un trausli metāli, tie prasa arī īpaši maigu tīrīšanu, vislabāk to ir darīt ar pulējamo lupatiņu, kuru var iegādāties jebkurā juvelierizstrādājumu veikalā.

Helge Stuudio rotu piedāvājumu atradīsi- ŠEIT
Instagram profils- ŠEIT


Ceru, ka Jums šī informācija noderēja. Vai tu ikdienā nēsā apzeltītas vai apsudrabotas rotaslietas?
Santa


2 komentāri

  1. Laulības gredzenu neņemu nost, jo bail pazaudēt. Vai nav kāds līdzeklis, kas aizsargā rotas?

    AtbildētDzēst
  2. Arī es uzskatu un domāju, ka laulības gredzenam uz pirksta jābūt vienmēr, jebkādos apstākļos. Vienīgais, noņemt to tad, kad nepieciešama tā “aprūpe”- pulēšana, ja ir tad akmeņa tīrīšana utt. :)
    Rakstā vairāk runāju par apzeltītām un apsudrabotām rotaslietām, kuras nav tik izturīgas kā īsts zelts vai sudrabs :)

    Hmm, atbildot uz Tavu jautājumu- domāju, ka nē. Vismaz man nav bijusi nekāda saskarsme ar aizsargājošiem līdzekļiem. Viss par ko es zinu ir apieties ap rotām saudzīgi un rūpīgi glabāt tās samta maciņā/ kastītē, ik pa laikam uzspodrinot ar lupatiņu. :) ja kādam ir informācija par rotu aizsarglīdzekli, lūdzu, padalies tajā.

    AtbildētDzēst

Blog Archive