VĪNE'16 PART II (03.12.2016.)

Otrā diena (03.12.2016.) 
Otrās dienas rītā ar draugu no Slovākijas iekāpām vilcienā, kurš tālāk mūs aizveda uz Vīni, Austrijā.
Ceļš ar vilcienu no Bratislavas līdz Vīnei iet aptuveni 1h. Biļetes cena ~18,00 Euro. Pats vilciens ļoti ērts, moderns, norādes skaidri un gaiši uzrakstītas visiem saprotamā (angļu) valodā. Iebraucot centrālajā stacijā, tālāk no tās vajadzēja izmantot pazemes metro sistēmu, (kas atrodas tur pat stacijā kurā izkāpām), lai nonāktu pašā pilsētas centrā. Un atkal- norādes, kurp doties ir skaidras un saprotamas. (Taču, ja kaut kas tomēr ir nesaprotams, vienmēr izmanto Informācijas centru un vērsies tur pēc palīdzības. Visbiežāk tu tur saņemsi pozitīvu attieksmi un tiksi pie noderīgām pilsētas un metro kartēm).
^^^
Lielā Vīnes Sv. Stefana
 katedrāle
Izkāpjot no pazemes, mēs nonācām tieši Vīnes centrā, kur pavērās prātam neaptverams skats uz "Lielo Vīnes Sv. Stefana katedrāli". Vēl šodien atskatoties uz bildēm, brīnos un priecājos par to cilvēku darbu, kuri ir izveidojuši šos mākslas darbus, kuri cilvēkus priecē gadiem ilgi.  
Vīne pati par sevi ir ārkārtīgi grezna pilsēta, taču tā vēl ir papildināta ar ļoti izsmalcinātiem  rotājumiem, kas stiepās no vienas ēkas uz otru, visas iela garumā.
Veikali, veikali... Viss atrodams vienu viet, sākot no nelieliem suvenīru, cigarešu, rotu veikaliņiem, beidzot ar divstāvīgu H&M un luksus preču veikaliem, tādiem kā Hermès, Lacoste, Gucci, Louis Vuitton, MontBlanc, Escada utt... Nevar nepieminēt, ka Vīne ir salīdzinoši dārga pilsēta, kur viss maksā mazliet vairāk kā ierasts.
^^^
Ja līdzekļi atļauj un tu vēlies izbaudīt īstu luksus dzīvi, tad tev ir iespēja pa pilsētu apvizināties zirgu karietē. Tiesa gan gājējiem gan jābūt uzmanīgiem, jo ik pa laikam ir dzirdams kā kučieris liek cilvēkiem paiet malā no viņu maršruta.
^^^ 
Vīnes viena no greznākajām baznīcām- Pētera baznīca
Ieejot baznīcā man aizrāvās elpa un es biju palikusi bez vārdiem. Man priekšā pavērās prātam neaptverams skaistums, kuru vienā reizē nevar sevī uzsūkt un pienācīgi novērtēt. ...Kā es vēlētos tur tagad atgriezties un pabūt kādu laiciņu ilgāk, lai spētu uzņemt sevī to, ka "viss šai dzīvē ir iespējams un realizējams "!  (Ja es redzētu šīs baznīcas bildi grāmatā, es neticētu, ka tā ir īsta. Smalkākās nianses, izliekumi, sienu, grieztu, logu aiļu gleznojumi, nišas, kupols, arkas, marmors, karnīzes, kapiteļi, ērģeles- tam spēj noticēt tikai tad, kad to redz pats savām acīm, bet pat tad jālūdz kādam sevi iebakstīt, lai pārliecinātos, ka nesapņo un tas, ko redzi ir īsts un reāls).
Pēc Baznīcas apmeklējuma, tālāk ceļš turpinājās krustu šķērsu pa ieliņām gar baznīcām, veikaliem, Vīnes Operu, līdz Schmetterlighaus un Burggarten dārzam.
Šīs dienas skaistākais notikums bija Pētera baznīca, ko arī visiem iesauku apmeklēt un iekļaut savā apskatāmo vietu sarakstā. 
*Es vienu reizi jau biju bijusi Vīnē, taču toreiz vēl kā bērns, kurš īsti neko nesaprot un neprot novērtēt mākslu un arhitektūru. Šī diena priekš manis bija ļoti skaista un pat sapņaina. Redzēju tik daudz greznības, dārgus veikalus, "posh" cilvēku, prātam neaptveramus arhitektūras brīnumus. <3 p="">
Vieta, kur noteikti atgriezīšos vēl arī trešo reizi- taču šoreiz ar mērķi iegādāties kaut ko, kādā no ekskluzīvo preču veikaliem. (Turu īkšķus, lai sapņi un vēlmes piepildās). Nē, lai gan jāsaka: "Es atgriezīšos Vīnē, lai ieietu "Gucci" veikalā, kur iegādāšos skaistu lakatiņu un tad pie reizes arī garām ejot ieskriešu Tiffany &Co, kur nopirkšu skaistu gredzentiņu. Hihi, skan jau daudz labāk.

Rakstu par pirmo šī ceļojuma dienu atradīsi ŠEIT.

Atgādinājums sev nākamajiem ceļojumiem- veidot dienasgrāmatu, kur aprakstīt tā brīža emocijas. Jo laikam ejot, tā mirkļa sajūtas pagaist un ir grūtāk aprakstīt redzēto un piedzīvoto.
Veiksmīgu un iedvesmojošu dienu,
Santa
 

2 komentāri

  1. Lieliska ideja par ceļojumu dienasgrāmatu! Es bērnībā tā darīju, bet pēdējos gados ir aizmirsies. Un pilnīgi Tev piekrītu, ka apskatot objektus vēlāk ir pilnīgi citas sajūtas - mans mērķis ir atgriezties Romā, jo lai gan esmu tur bijusi jau vairākas reizes, kā vēstures 'junkie' gribu vēlreiz ar visu sirdi novērtēt un izbaudīt to skaistumu :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Roma, Roma! Arī gribu uz turieni aizbraukt. :)
      *Lai gan es uz vēsturi esmu uz Jūs un neko daudz par valstīm un to kultūru nezinu, tomēr būtu noderīgi pirms ceļojuma mazliet rūpīgāk pameklēt informāciju un palasīt par valsti, tās veidošanos u.tml. :) Domāju tas ceļojumam piešķirtu vēl īpašākas sajūtas. :)

      Dzēst

Blog Archive