BRAUCIENS AR LUX EXPRESS AUTOBUSU UZ SLOVĀKIJU

 Gala mērķis- Bratislava
Transports- Lux Express autobusu 
Kur pirku biļeti- Lux Express 
No Rīgas izbraucu- 23. Janvārī 7.00 no Rīgas autoostas (Pieturas/ pārsēšanās- Rīga-Viļņa, tirdzniecības centrs "Panorama"; Viļņa, Viļņas tirdzniecības centrs "Panorama" - Krakovas autoosta; un Krakovas autoosta- Bratislavas autoosta).
Bratislavā ierados- 24. Janvārī ~ 5.30 Bratislavas autoostā
Kopējā biļetes cena- ~80,00 Euro

Autobusā pieejams- Wi-fi
Individuālas izklaides ierīces (planšete), caur kuru var skatīties filmas, klausīties mūziku utt.
Bezmaksas karsties dzērieni. Kontaktligzda pie katra sēdvietu pāra. BRĪNIŠKĪGI. Viss kas mūsdienu cilvēkam ir vajadzīgs. Taču, kas attiecas uz kafiju- uhhhh, lai gan neesmu izlutināta, taču kafija bija nedzerama. Pirmo kafiju paņēmu posmā Rīga- Viļņa, to ar mokām izdzēru. Otro kafiju paņēmu posmā Krakova- Bratislava ar cerībām, ka šinī autobusā tās kvalitāte atšķirsies, bet nekā. Šo kafiju tā arī neizdzēru. Atpakaļ ceļā, nemaz neizmantoju šo pakalpojumu.

Autobusa vadītāji- Tā kā man nācās braukt ar trīs dažādiem autobusiem, tad par pilnīgi visiem autobusa šoferiem esmu lielā sajūsmā. Saņēmu ārkārtīgi laipnu attieksmi, brīnišķīgu un profesionālu apkalpošanas servisu.

Kopumā-  Autobusā bija pavadītas teju 24h, ļoti palaimējās, ka virzienā uz Bratislavu man pilnīgi neviens nesēdēja blakus, visu brauciena laiku varēju izmantot divi solus/divas sēdvietas un iekārtoties, cik vien ērti tajā brīdī bija iespējams. Protams, brauciens nogurdinošs, pie svaiga gaisa tiec tik pāris reizes, brīdī kad notiek pārsēšanās uz citu autobusu, vai tad kad autobuss uzņem jaunus pasažierus kādā no pieturām. Kājām ir pārsteidzoši daudz vietas, ja pats neesi savu vietu pie kājām nokrāmējis ar kaudzi mantām. Brauciens vienam ir skumīgs un vientuļš, stundas velkas un ir sajūta, ka uz priekšu nekas neiet. Par laimi autobusā ir planšete, kurā var skatīties filmas un seriālus, kas to laiku mazliet padzen uz priekšu, bet tā pat, iemetot aci pulkstenī, nodomā: "Velns, vēl vairāk nekā puss ceļš priekšā".
Noteikti! Noteikti! Nodrošinies ar ūdeni un uzkodām- dārzeņiem, augļiem... Jo vienā brīdī sagribēsies ēst un tu būsi tikai priecīgs, ja būsi iepriekš padomājis par ēdienreizēm.
Varbūt nākamreiz man jāiegādājas arī hoteļu čībiņas, lai būtu vieglāk pārvietoties pa autobusu līdz labierīcībām. Jo personīgi es visu ceļa laiku sēdēju zeķēs un ik reizi, kad vajadzēja doties uz labierīcībām nācās vilkt garos zābākus augšā, lejā, augšā lejā, kas mani izveda no pacietības.

Galamērķī nonācu sveika un vesela, bez liekiem uztraukumiem un piedzīvojumiem. Protams, pārgurusi un mazliet bezspēcīga, taču tie vien dzīves sīkumi. Savus spēkus atguvu pavisam ātri un varēju sākt priecāties par vietu un mirkli, kurā atrodos. Droši vien šis nebūs mans pirmais un pēdējais brauciens izmantojot Lux Express pakalpojumus.

Kas ir tavs kvēlākais galamērķis, kur vēlies nokļūt tuvākā vai tālākā nākotnē?


Tiecies pēc sapņiem,
Santa
 

2 komentāri

  1. Anonīms8/2/17

    Vai sekos atsauksme arī par Berlīni? Pati turp dodos nākammēnes. Būtu interesanti uzzināt tavu pieredzi

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, raksts par Berlīni ir tapšanas procesā. :)

      Dzēst

Blog Archive